Ethereum verkopen voor euro op je bankrekening? Uitleg (2024)

Handleiding Ethereum verkopen voor euro op je bankrekening. Op deze pagina nemen wij je stap voor stap mee en begeleiden wij je bij het verkopen van Ethereum.

 • ethereum
  Ethereum (ETH)
 • Live prijs
  €3,206.26
 • 24 uur%
  2.60%
 • Marktkapitalisatie
  €385.70 B
 • Volume
  €16.14 B
 • ATH
  €4,478.51
 • ATH(% Change)
  -28.36%
 • ATH Date
  2021-11-10
 • High 24H
  €3,248.45
 • Low 24H
  €3,101.51
 • Beschikbaar aanbod
  120.22 M ETH
 • Rang
  2

Overzicht exchanges waar je Ethereum kan verkopen

# Exchange Handelspaar Prijs Volume (24u) Trust Score

Bovenstaande exchange(s) bieden ETH aan voor handel en hier kan jij je Ethereum dus verkopen. Klik op de gewenste exchange om direct een account aan te maken. Vervolgens kan je onderstaande verkoopstappen doorlopen.

Ethereum verkopen vanaf een exchange

Staat jouw Ethereum (ETH) momenteel bij een exchange en wil je dit verkopen voor euro op je bankrekening? Geen probleem! We gaan je ETH eerst omzetten in USDT, zodat we dit goedkoop en gemakkelijk kunnen versturen en vervolgens verkopen voor euro’s:

 1. Bezoek de exchange waar je Ethereum op dit moment staat en log in.
 2. Ga opzoek naar een ETH/USDT of USDT/ETH markt.
 3. Zet al je ETH om in USDT, hierdoor blijft je huidige winst stabiel (niet verplicht).
 4. Maak vervolgens een account aan bij Bitvavo (je ontvangt nu tijdelijk 10 euro gratis crypto en je mag €10.000 gratis verkopen).
 5. Voor Ethereum verkopen voor euro’s is een verificatie vereist door de Nederlandse overheid. Hier kan je helaas niet omheen, omdat het als een financiële instelling wordt gezien.
 6. Ga naar je Bitvavo Dashboard, zoek op USDT en klik erop. Als je je crypto niet hebt omgezet naar USDT, zoek dan op Ethereum of ETH.
 7. Klik op Storten.
 8. Kopieer je Bitvavo USDT walletadres en ga terug naar de exchange.
 9. Ga bij de exchange naar je USDT wallet en zoek naar een Withdrawal knop.
 10. Plak hier je Bitvavo USDT walletadres, mocht er iets met een netwerk staan, zorg er dan voor dat je het Ethereum netwerk selecteert met ERC20.
 11. Verstuur je USDT van de exchange naar Bitvavo.

Binnen enkele minuten worden je USDT tokens naar Bitvavo gestuurd, dit kan tot wel 60 minuten duren. Soms sneller, maar soms ook langer. Nu gaan we je USDT omzetten in euro’s en laten uitbetalen op je bankrekening.

Scroll daarvoor iets naar beneden naar Euro uitbetalen op je bankrekening of klik hier.

Ethereum verkopen vanuit je ETH wallet

Heb je je Ethereum (ETH) staan in een (hardware) wallet, dan moet je iets andere stappen ondernemen.

Je hebt je Ethereum ooit gekocht bij een partij, daar moet je nu weer gebruik van maken. De meeste bekende zijn: Binance (gestopt in Nederland), Bybit, Bitget, Huobi en KuCoin.

Voor het verkopen van Ethereum gebruiken wij Bitvavo, bekijk deze lijst om te kijken of ETH door Bitvavo wordt aangeboden: https://bitvavo.com/en/markets. Als Ethereum wordt aangeboden door Bitvavo, dan kan je dit direct naar Bitvavo sturen.

 1. Log in bij de exchange waar je ooit ETH hebt gekocht.
 2. Ga opzoek naar de ETH wallet bij de exchange en zoek naar Deposit.
 3. Er wordt een ETH adres voor je gegenereerd, kopieer dit adres.
 4. Ga naar je huidige Ethereum wallet en zoek op een Send knop.
 5. Plak daar het gekopieerde walletadres en klik op Send.
 6. Ga bij de exchange opzoek naar een ETH/USDT of USDT/ETH markt.
 7. Zet je ETH om in USDT Tether.
 8. Maak een account aan bij Bitvavo (je ontvangt nu tijdelijk 10 euro gratis crypto en je mag €10.000 gratis verkopen).
 9. Wil je Ethereum verkopen voor euro’s dan is een verificatie vereist.
 10. Ga naar je Bitvavo Dashboard, zoek op USDT en klik erop.
 11. Klik op Storten.
 12. Kopieer je Bitvavo USDT walletadres en ga terug naar de exchange.
 13. Ga bij de exchange naar je USDT wallet en zoek naar een Withdrawal knop.
 14. Plak hier je Bitvavo USDT walletadres, mocht er iets met een netwerk staan, zorg er dan voor dat je het Ethereum netwerk selecteert met ERC20.
 15. Verstuur je USDT van de exchange naar Bitvavo.

Euro uitbetalen op je bankrekening

We hebben je Ethereum verkocht, omgeruild voor USDT en dit verstuurd naar Bitvavo. Ga verder om Ethereum uit te betalen in euro op je bankrekening.

 1. Log in bij Bitvavo en ga naar je Dashboard.
 2. Zoek op USDT.
 3. Zorg dat het tabje Verkopen actief is.
 4. Geef aan hoeveel USDT je wil verkopen en je ziet meteen hoeveel euro je daarvoor terug krijgt. 
 5. Klik op Verkopen. Je euro’s worden toegevoegd aan je account.
 6. Ga opnieuw naar je Dashboard en klik op Tegoed opnemen.
 7. Geef aan hoeveel je wil laten uitbetalen op je rekening en selecteer de juiste bankrekening. Klik op Doorgaan.
 8. Bevestig de opname door je 2-factor authenticatie code in te voeren en op Bevestigen te klikken.

Je ontvangt je euro binnen 1 á 2 werkdagen op je bankrekening.

Verkopen Bij Bitvavo

Waarom Ethereum verkopen?

Dit is volledig afhankelijk van je verkoopstrategie. De meeste investeerders verkopen Ethereum, omdat ze voldoende winst hebben gemaakt en hun vooraf bepaalde doelen hebben behaald. andere verkopen een gedeelte van hun ETH om zo ervoor te zorgen dat ze alleen nog maar hun inleg in Ethereum hebben.

Verschillende redenen om Ethereum te verkopen kunnen zijn:

 • Marktvolatiliteit: Cryptomarkten staan bekend om hun hoge volatiliteit. Investeerders kunnen besluiten te verkopen wanneer de prijs van ETH een hoogtepunt bereikt, om zo winst te realiseren.
 • Doelbereiking: Veel investeerders stellen specifieke financiële doelen. Wanneer deze doelen bereikt zijn, bijvoorbeeld een bepaalde winstmarge, kan dit een reden zijn om te verkopen.
 • Diversificatie: Om risico’s te spreiden, kan het verstandig zijn om niet al je investeringen in één asset te houden. Verkoop van een deel van je Ethereum holding kan deel uitmaken van een strategie om je portfolio te diversifiëren.
 • Marktveranderingen: Als de marktvooruitzichten voor Ethereum of de bredere cryptomarkt veranderen, bijvoorbeeld door regelgevende ontwikkelingen of technologische verschuivingen, kunnen investeerders besluiten te verkopen.
 • Persoonlijke financiën: Investeerders kunnen om persoonlijke redenen, zoals een grote aankoop of een financiële noodsituatie, liquiditeit nodig hebben en daarom besluiten hun Ethereum te verkopen.
 • Cashflow: Het omzetten van crypto naar euro (of dollar) kan nodig zijn om cashflow te genereren voor andere investeringen of uitgaven.
 • Concurrentie en innovatie: De cryptosector is snel evoluerend. Nieuwe technologieën of sterkere concurrenten kunnen de positie van Ethereum beïnvloeden, wat investeerders kan aanzetten tot verkoop.
 • Vertrouwen in het project: Veranderingen in het management van Ethereum, de ontwikkelingsroadmap of samenwerkingsverbanden kunnen invloed hebben op het vertrouwen van investeerders in het project.
 • Lange termijn visie: Investeerders kunnen hun beleggingsstrategie heroverwegen op basis van veranderende persoonlijke overtuigingen of marktinzichten, wat kan leiden tot de verkoop van Ethereum.
 • Portfolio aanpassing: Regelmatige herbeoordeling en aanpassing van een investeringsportfolio is gezond. Dit kan betekenen dat bepaalde activa, waaronder Ethereum, verkocht worden om de portfolio beter af te stemmen op de huidige strategie of marktomstandigheden.

Ethereum verkopen FAQ

Ethereum verkopen kan iets langer duren dan het kopen. Dit is omdat je de munten naar de broker moet sturen om dit om te zetten naar euro. Ook moet je wachten totdat de betaling in euro naar je bankrekening wordt gestuurd. Al met al kan dit zo'n twee werkdagen in beslag nemen. Wanneer je transactie als verdacht wordt gekenmerkt, kan het langer duren.