FUNToken verkopen voor euro op je bankrekening? Uitleg (2024)

Handleiding Funfair verkopen voor euro op je bankrekening. Op deze pagina nemen wij je stap voor stap mee en begeleiden wij je bij het verkopen van Funfair.

 • funfair
  FUNToken (FUN)
 • Live prijs
  €0.003594
 • 24 uur%
  2.74%
 • Marktkapitalisatie
  €38.07 M
 • Volume
  €701,800
 • ATH
  €0.18
 • ATH(% Change)
  -97.96%
 • ATH Date
  2018-01-08
 • High 24H
  €0.003609
 • Low 24H
  €0.003446
 • Beschikbaar aanbod
  10.60 B FUN
 • Rang
  704

Overzicht exchanges waar je Funfair kan verkopen

# Exchange Handelspaar Prijs Volume (24u) Trust Score

Bovenstaande exchange(s) bieden FUN aan voor handel en hier kan jij je Funfair dus verkopen. Klik op de gewenste exchange om direct een account aan te maken. Vervolgens kan je onderstaande verkoopstappen doorlopen.

Funfair verkopen vanaf een exchange

Staat jouw Funfair (FUN) momenteel bij een exchange en wil je dit verkopen voor euro op je bankrekening? Geen probleem! We gaan je FUN eerst omzetten in USDT, zodat we dit goedkoop en gemakkelijk kunnen versturen en vervolgens verkopen voor euro’s:

 1. Bezoek de exchange waar je Funfair op dit moment staat en log in.
 2. Ga opzoek naar een FUN/USDT of USDT/FUN markt.
 3. Zet al je FUN om in USDT, hierdoor blijft je huidige winst stabiel (niet verplicht).
 4. Maak vervolgens een account aan bij Bitvavo (je ontvangt nu tijdelijk 10 euro gratis crypto en je mag €10.000 gratis verkopen).
 5. Voor Funfair verkopen voor euro’s is een verificatie vereist door de Nederlandse overheid. Hier kan je helaas niet omheen, omdat het als een financiële instelling wordt gezien.
 6. Ga naar je Bitvavo Dashboard, zoek op USDT en klik erop. Als je je crypto niet hebt omgezet naar USDT, zoek dan op Funfair of FUN.
 7. Klik op Storten.
 8. Kopieer je Bitvavo USDT walletadres en ga terug naar de exchange.
 9. Ga bij de exchange naar je USDT wallet en zoek naar een Withdrawal knop.
 10. Plak hier je Bitvavo USDT walletadres, mocht er iets met een netwerk staan, zorg er dan voor dat je het Ethereum netwerk selecteert met ERC20.
 11. Verstuur je USDT van de exchange naar Bitvavo.

Binnen enkele minuten worden je USDT tokens naar Bitvavo gestuurd, dit kan tot wel 60 minuten duren. Soms sneller, maar soms ook langer. Nu gaan we je USDT omzetten in euro’s en laten uitbetalen op je bankrekening.

Scroll daarvoor iets naar beneden naar Euro uitbetalen op je bankrekening of klik hier.

Funfair verkopen vanuit je FUN wallet

Heb je je Funfair (FUN) staan in een (hardware) wallet, dan moet je iets andere stappen ondernemen.

Je hebt je Funfair ooit gekocht bij een partij, daar moet je nu weer gebruik van maken. De meeste bekende zijn: Binance (gestopt in Nederland), Bybit, Bitget, Huobi en KuCoin.

Voor het verkopen van Funfair gebruiken wij Bitvavo, bekijk deze lijst om te kijken of FUN door Bitvavo wordt aangeboden: https://bitvavo.com/en/markets. Als Funfair wordt aangeboden door Bitvavo, dan kan je dit direct naar Bitvavo sturen.

 1. Log in bij de exchange waar je ooit FUN hebt gekocht.
 2. Ga opzoek naar de FUN wallet bij de exchange en zoek naar Deposit.
 3. Er wordt een FUN adres voor je gegenereerd, kopieer dit adres.
 4. Ga naar je huidige Funfair wallet en zoek op een Send knop.
 5. Plak daar het gekopieerde walletadres en klik op Send.
 6. Ga bij de exchange opzoek naar een FUN/USDT of USDT/FUN markt.
 7. Zet je FUN om in USDT Tether.
 8. Maak een account aan bij Bitvavo (je ontvangt nu tijdelijk 10 euro gratis crypto en je mag €10.000 gratis verkopen).
 9. Wil je Funfair verkopen voor euro’s dan is een verificatie vereist.
 10. Ga naar je Bitvavo Dashboard, zoek op USDT en klik erop.
 11. Klik op Storten.
 12. Kopieer je Bitvavo USDT walletadres en ga terug naar de exchange.
 13. Ga bij de exchange naar je USDT wallet en zoek naar een Withdrawal knop.
 14. Plak hier je Bitvavo USDT walletadres, mocht er iets met een netwerk staan, zorg er dan voor dat je het Ethereum netwerk selecteert met ERC20.
 15. Verstuur je USDT van de exchange naar Bitvavo.

Euro uitbetalen op je bankrekening

We hebben je Funfair verkocht, omgeruild voor USDT en dit verstuurd naar Bitvavo. Ga verder om Funfair uit te betalen in euro op je bankrekening.

 1. Log in bij Bitvavo en ga naar je Dashboard.
 2. Zoek op USDT.
 3. Zorg dat het tabje Verkopen actief is.
 4. Geef aan hoeveel USDT je wil verkopen en je ziet meteen hoeveel euro je daarvoor terug krijgt. 
 5. Klik op Verkopen. Je euro’s worden toegevoegd aan je account.
 6. Ga opnieuw naar je Dashboard en klik op Tegoed opnemen.
 7. Geef aan hoeveel je wil laten uitbetalen op je rekening en selecteer de juiste bankrekening. Klik op Doorgaan.
 8. Bevestig de opname door je 2-factor authenticatie code in te voeren en op Bevestigen te klikken.

Je ontvangt je euro binnen 1 á 2 werkdagen op je bankrekening.

Verkopen Bij Bitvavo

Waarom Funfair verkopen?

Dit is volledig afhankelijk van je verkoopstrategie. De meeste investeerders verkopen Funfair, omdat ze voldoende winst hebben gemaakt en hun vooraf bepaalde doelen hebben behaald. andere verkopen een gedeelte van hun FUN om zo ervoor te zorgen dat ze alleen nog maar hun inleg in Funfair hebben.

Verschillende redenen om Funfair te verkopen kunnen zijn:

 • Marktvolatiliteit: Cryptomarkten staan bekend om hun hoge volatiliteit. Investeerders kunnen besluiten te verkopen wanneer de prijs van FUN een hoogtepunt bereikt, om zo winst te realiseren.
 • Doelbereiking: Veel investeerders stellen specifieke financiële doelen. Wanneer deze doelen bereikt zijn, bijvoorbeeld een bepaalde winstmarge, kan dit een reden zijn om te verkopen.
 • Diversificatie: Om risico’s te spreiden, kan het verstandig zijn om niet al je investeringen in één asset te houden. Verkoop van een deel van je Funfair holding kan deel uitmaken van een strategie om je portfolio te diversifiëren.
 • Marktveranderingen: Als de marktvooruitzichten voor Funfair of de bredere cryptomarkt veranderen, bijvoorbeeld door regelgevende ontwikkelingen of technologische verschuivingen, kunnen investeerders besluiten te verkopen.
 • Persoonlijke financiën: Investeerders kunnen om persoonlijke redenen, zoals een grote aankoop of een financiële noodsituatie, liquiditeit nodig hebben en daarom besluiten hun Funfair te verkopen.
 • Cashflow: Het omzetten van crypto naar euro (of dollar) kan nodig zijn om cashflow te genereren voor andere investeringen of uitgaven.
 • Concurrentie en innovatie: De cryptosector is snel evoluerend. Nieuwe technologieën of sterkere concurrenten kunnen de positie van Funfair beïnvloeden, wat investeerders kan aanzetten tot verkoop.
 • Vertrouwen in het project: Veranderingen in het management van Funfair, de ontwikkelingsroadmap of samenwerkingsverbanden kunnen invloed hebben op het vertrouwen van investeerders in het project.
 • Lange termijn visie: Investeerders kunnen hun beleggingsstrategie heroverwegen op basis van veranderende persoonlijke overtuigingen of marktinzichten, wat kan leiden tot de verkoop van Funfair.
 • Portfolio aanpassing: Regelmatige herbeoordeling en aanpassing van een investeringsportfolio is gezond. Dit kan betekenen dat bepaalde activa, waaronder Funfair, verkocht worden om de portfolio beter af te stemmen op de huidige strategie of marktomstandigheden.

Funfair verkopen FAQ

Funfair verkopen kan iets langer duren dan het kopen. Dit is omdat je de munten naar de broker moet sturen om dit om te zetten naar euro. Ook moet je wachten totdat de betaling in euro naar je bankrekening wordt gestuurd. Al met al kan dit zo'n twee werkdagen in beslag nemen. Wanneer je transactie als verdacht wordt gekenmerkt, kan het langer duren.